Poroszló- Ökocentrum

A Füzike Tagóvoda Poroszlón járt az Ökocentrumban

Poroszló- Ökocentrum

Egy szuper nap emlékei…

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák Füzike Tagóvodájának Süni csoportos gyermekei a szüleikkel együtt egy fantasztikus autóbuszos kiránduláson vettek részt a poroszlói Tisza-tavi Ökocentrumban, 2021.szeptember 28-án.A kirándulásunk célja:

• A távolabbi környezetünk látnivalóinak megismertetése a gyerekekkel
• A természet szeretetére való nevelés
• A környezettudatos magatartás alapozása
• Közösség formálása, kapcsolatépítés a családokkal


Köszönettel tartozunk csoportunk Szülői Munkaközösségének, akik maximális aktivitással vettek részt az esemény megszervezésben és a lebonyolításban.
A gyermekek napokig izgatottan készültek a nagy napra, hiszen sokan még autóbuszon sem ültek korábban közülük.
A kirándulás végig vidám hangulatban zajlott, amit szerencsére az időjárás sem zavart meg.
A kicsiket és nagyokat egyaránt rabul ejtő helyszín egész napra remek időtöltést biztosított számunkra, melynek során rengeteg élményszerű, sokoldalú ismeretet szerezhettek a gyerekek.
A kapun belépve különféle érdekes állat látványa ragadta el a figyelmüket, vízimadarakat, őzet, szarvast nyulat, juhféléket figyelhettek meg. Mulatságos perceket jelentett a tutajos-tavon való evezés, amelyet többen is kipróbáltak.
Az épületben, a víz alatti alagúton átsétálva tátott szájjal bámulták az őshonos halfajták gyönyörű, színes kavalkádját, valamint megismerkedhettek a vidrákkal is. Élethű környezetben, speciálisan megvilágított terráriumokban figyelhették meg a kétéltűek és hüllők világát.
Az épület tornyából lenyűgöző panoráma tárult elénk, ahonnan megcsodálhattuk az ősz színeiben pompázó tájat, amely körülölelte a csillogó tükrű, meglepően nagy kiterjedésű tavat.
Részt vettünk egy 45 perces kishajós túrán, melynek során az idegenvezetőink jóvoltából betekinthettünk a Tisza-tó sokszínű élővilágába. A több méteres, nádfalak között átvezető vízi labirintuson átkelve megközelítettük a madarak fészkelő helyeit, hallhattuk azok hangját. Felfedezhettük a hódok munkájának nyomait, kezünkbe vehettük, sőt meg is kóstolhattuk egy jellegzetes növény, a sulyom termését is, amely még a felnőttek számára is különleges élményt jelentett.
Délután sem csökkent a gyermekek energiája és lelkesedése, hiszen a szülőkkel együtt az épületben számukra kialakított játszószobában, valamint a kinti játszótereken tombolták ki magukat egészen a busz indulásáig.
Ez a nap minden résztvevő számára maradandó élményt nyújtott, nagyon jól éreztük magunkat és mindannyian kellemesen elfáradva térhetünk haza otthonunkba.

2021.10.14.

További hírek